Đapić odustao od Pantovčaka, podupire Kolindu

Thursday, December 18th, 2014 @ 7:53PM

Anto Đapić izvijestio je u petak da je odustao od izborne utrke za hrvatskog predsjednika, a podršku daje kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović

Đapić je u priopćenju istaknuo da je ispunio sva proceduralno – pravna pitanja za pravovaljanu kampanju, no procjenjujući da nema izgleda pobijediti, kaže da bi njegovo sudjelovanje u predsjedničkoj utrci samo zbunilo hrvatsku desnicu.

‘Ocijenio sam da nemam izgleda pobijediti u toj kampanji, a moje sudjelovanje bi samo dodatno zbunilo hrvatsku desnicu’, naveo je Đapić u priopćenju u kojem je potpisan kao predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove.

Na sjednici Predsjedništva te stranke koja je, kako ističe Đapić, u nastajanju, jednoglasno je odlučeno da se povuče iz izborne utrke za predsjednika, a svoj glas da daju predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

Đapić je istaknuo kako je u dosadašnjoj kampanji Kolinda Grabar Kitarović pokazala da je kandidatkinja koja može, ako pobijedi, ispuniti san biračke desnice koji već tri mandata čekaju promjene.

Vjeruje kako će, među ostalim, ispuniti i obećanje da će – ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu – tražiti oslobađanje hrvatskog branitelja Velimira Marića iz srbijanskog zatvora. Za kandidata desnice Milana Kujundžića, Đapić je naveo da ne podržavaju njegovo zagovaranje o regionalizaciji Hrvatske.

 

(tportal.hr, 5.12.2014.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!