NIJE BILO NIKAKVE BORBE PROTIV FAŠIZMA

Friday, June 21st, 2019 @ 2:52PM

Desno o Danu antifašističke borbe: Ne može se vrijednosni sustav hrvatskog društva graditi na lažima…

Hrvatska u subotu 22. lipnja obilježava Dan antifašističke borbe, a središnje događanje će se održati u šumi Brezovica kraj Siska. Uoči samog obilježavanja oglasila se i stranka DESNO Ante Đapića.

Priopćenje stranke DESNO prenosimo u cijelosti.

 “Obzirom da bi državni praznici morali biti izraz najdublje vrijednosne simbolike hrvatskog naroda, mi u DESNO držimo svojom nacionalnom obvezom, uoči državnog praznika Dana antifašističke borbe 22. lipnja, uputiti sljedeću izjavu:

1. Ne može se simbolički i vrijednosni sustav suvremenog hrvatskog društva graditi na lažima. Dana 22. lipnja 1941. godine u Brezovici kod Siska nije bilo nikakve borbe protiv fašizma, nije bilo nikakvog odreda, niti je bilo ičega što bi današnja Hrvatska trebala vrednovati, a kamoli uspostavljati kao simbolički temelj državnosti. Sve ovo je, usprkos zaprekama, dokazala historiografija, pa je potpuno neprihvatljivo na državnoj razini ustrajati na tome.

2. Tih dana je skupina komunista pobjegla iz Zagreba solidarizirajući se sa Staljinom nakon Hitlerovoga udara na SSSR, te zbog straha od reakcije državnih institucija NDH. Ti ljudi nisu se okupili u Brezovici, bili su raštrkani u šumama Banovine i Korduna, nisu predstavljali ništa hrvatsko, nego su iskazali solidarnost s najzloglasnijom diktaturom u ljudskoj povijesti.

3. Ta skupina komunista, kao i cijeli pokret nastao na toj političkoj paradigmi po svojim posljedicama bio je izrazito zločinački prema hrvatskom narodu. On je tada označavao borbu protiv uspostavljene hrvatske države, a ne protiv navodnog fašizma, a služio je, usprkos osobnom romantizmu pripadnika toga pokreta u dijelovima Hrvatske, kao premosnica brutalnom i krvoločnom srpskom ustanku protiv NDH, kao i 49 godina kasnije, na potpuno istim vrjednosnim i političkim osnovama, za agresiju na Republiku Hrvatsku.

4. Zato je nama potpuno neprihvatljivo uzdizanje toga antihrvatskog, anticivilizacijskog i terorističkog čina u vrhunsku simboličku vrjednotu hrvatskog naroda. Taj čin smatramo teškim posrnućem u svakom pogledu i aktom izdaje temeljnih načela na kojima počiva hrvatska državnost.

 Zbog toga pozivamo hrvatski narod na svekoliki otpor takvoj moralnoj uzurpaciji naše državnosti i teškoj, višeznačnoj i razornoj povijesnoj krivotvorini. Obvezujemo se pred hrvatskim narodom ostvariti uvjete i moć s kojom ćemo te i slične prevare trajno ukloniti iz života i sjećanja našega naroda”, stoji u priopćenju.

(direktno.hr, 20.06.2019.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!