Anto Đapić: Hrvatska se mora trajno obračunati s velikosrpstvom i četništvom

Tuesday, March 19th, 2019 @ 9:20PM

Hrvatska odmah mora putem svoje diplomatske mreže, a na temelju suglasja svih nacionalnih i državnih institucija pokrenuti sustavnu međunarodnu akciju kriminalizacije velikosrpstva, četništva…

Stranka Desno pozvala je državni vrh Republike Hrvatske da se, kako su priopćili, trajno obračuna s velikosrpstvom i četništvom.

- Pozivamo državni vrh, osobito predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, Sabor, sve parlamentarne stranke i sve nacionalne inicijative u Hrvatskoj, bilo političke, bilo civilne i institucionalne, da se jednom zauvijek hrvatski narod i Republika Hrvatska započne obračunavati i da se trajno obračuna s velikosrpstvom i četništvom. Ako nam svima nije bilo dovoljno nacionalno pamćenje, nevjerojatna zla koja su u ime velikosrpstva počinili srpski vojni i paravojni, a uvijek državni počinitelji, ako nam nije dovoljno poštivati svoje žrtve i ako nam nije opomena i poziv na akciju bez kompromisa to što i danas četnička i velikosrpska politička ideja i protagonisti legalno djeluju u Hrvatskoj u vidu SDSS-a i svih pripadajućih srpskih institucija na čelu sa SPC-om, te svakodnevno promeću teške optužbe protiv hrvatskoga naroda, onda je razvoj velikosrpstva i četništva i međunarodni teroristički problem te i nama poziv da shvatimo s kakvim zlom imamo posla. To je postalo, nakon masakra na Novom Zelandu i naša međunarodna obveza, naglašava je u priopćenju stranke Desno.

Dodaju kako Hrvatska odmah mora najstrože sankcionirati svaku zamisao velikosrpstva, svaki pokušaj relativizacije srpskih zločina, svaki pokušaj iskrivljavanja povijesti i svaki pokušaj unutarnjeg i međunarodnog krivotvorenja hrvatske prošlosti te kampanju protiv pripadnika hrvatskoga naroda.

 – Vrijeme je da svakome tko ima velikosrpske zamisli i namjere bude jasno da će u Hrvatskoj polomiti zube i teško stradati za svaki pokušaj. Hrvatska odmah mora putem svoje diplomatske mreže, a na temelju suglasja svih nacionalnih i državnih institucija pokrenuti sustavnu međunarodnu akciju kriminalizacije velikosrpstva, četništva, prvenstveno se pozivajući na nebrojene Rezolucije UN-a tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća, zatim na presude ICJ u sporovima Hrvatske i BiH protiv Srbije, te pogotovo u okolnostima posebnoga svjetskog senzibiliteta nakon stravičnog zločina na Novom Zelandu, a prije toga u Norveškoj i Švedskoj – dodaju iz stranke te nastavljaju: – Hrvatska mora odmah bez kompromisa potaknuti međunarodne institucije, a ponajprije saveznike u NATO i EU na političko prisiljavanje Srbije za preuzimanje potpune i bezuvjetne odgovornosti za zločine i agresije na susjedne narode, a što se nas tiče, na Hrvatsku i BiH, jer su nam to neposredni nacionalni interesi, na stvaranje najčvršćeg sanitarnog koridora oko Srbije sve do trenutka ispunjavanja ovih civilizacijskih zahtjeva. Jedino tako se može stvarno pomoći srpskom narodu i od Srbije trajno načiniti pristojnoga i prihvatljivoga susjeda i članicu civilizacijskoga kruga kojemu Hrvatska pripada.

Hrvatski narod mora konačno i zauvijek znati na koga se može osloniti u svojoj zemlji, a koga i zašto treba kazniti i uništiti u političkom smislu, stoji još u priopćenju.

- Odnos prema ovim zahtjevima je crta izdaje zemlje. Zbog toga očekujemo javno izjašnjavanje o našim zahtjevima, jer je razina ugroze velikosrpstvom i duhom zločina protiv hrvatskoga naroda u formi tzv. antifašizma poprimila razorne dimenzije koje prijete trajnim uništenjem našega naroda, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Anto Đapić, predsjednik stranke Desno.

(m.vecernji.hr, 18.03.2019.)

 

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!