DALJE PRSTE OD HRVATSKOG NARODA

Tuesday, February 12th, 2019 @ 12:52PM

Odgovor stranke DESNO patrijarhu Irineju: Nisu hrvatski Srbi vaša briga, oni su briga hrvatskog naroda.

Srpsko-svetosavski patrijarh Irinej poručuje putem medija hrvatskim biskupima i hrvatskom narodu – dokažite da niste ustaše! Priopćenjem se oglasio predsjednik stranke DESNO Anto Đapić. Prenosimo ga u cijelosti:

Zašto bi bilo tko iz hrvatskog naroda njemu dokazivao da nije ustaša? Patrijarh Irinej tragično ne shvaća okolnosti i činjenicu da hrvatski narod ima svoju državu. I usprkos slabostima te države, zna odgovoriti na izazove.

Ja želim u ime pokreta DESNO poručiti Irineju:

1. Nama, hrvatskom narodu, hrvatskim nacionalistima, suverenistima i katolicima je više nego dovoljno danas biti Hrvat i katolik. To je naša prepoznatljivost, naša ulaznica i naše ime u suvremenoj civilizaciji. Ne moramo ga se sramiti, mi nismo nanosili niti nanosimo zlo nikome, legitimirali smo se pred svijetom kao civiliziran, miran, uljudan i snažan Stepinčev narod nepobjedivoga duha. S nama je koračala naša Katolička crkva. S druge strane upravo je SPC bio korifej neviđene povijesne sramote srpskoga naroda, čija je država pod utjecajem duha zla istoga toga SPC-a pred cijelim civiliziranim svijetom osramotila svoj narod generacijama unaprijed i još uvijek ne odustaje od veličanja zla.

2. Irinej, dalje prste od hrvatskog naroda, ostat ćete bez njih. Dalje prste od Hrvata s hrvatskih povijesnih prostora jer naša snaga ne zastaje samo na državnim granicama, pri čemu mislim i na Vojvodinu, Bosnu i Hercegovinu, dalje prste od naših sudržavljana u Hrvatskoj, srpskog etničkog podrijetla, jer ste im nanijeli više zla nego je moguće trajno opraštati. Nisu hrvatski Srbi vaša briga, oni su briga hrvatskog naroda i nemaju nas se razloga bojati. Vas i sličnih se moraju bojati, jer ste im takvim načinom brige o njima ugrozili i zemlju, i zrak, i kruh i život, ugrozili ste im opstanak, ne hrvatskom zloćom nego vašom zloćom i zlim nastojanjima.

3. Bude li trebalo biti ustaša za spas hrvatskoga naroda, bit ćemo. Povijesne okolnosti su iznudile ustaški odgovor prvenstveno svetosavskom zlu, uvjereni smo da više takvih okolnosti neće biti,ali ne odričemo se nikakvoga odgovora vama i takvima. Dalje prste od hrvatskog naroda –ostat ćete bez njih.

4. Ne računajte na izdajnike u Hrvatskoj, na slabosti države u nastajanju, na ostatke agentura i ucjenjenih nesretnika, jer na takvima se ne gradi uspjeh, niti pobjeda. Njihovo vrijeme je odbrojano, samo toga nisu svjesni, kao što očito je ni vi niste. Kad vam se čini da ste jaki a mi slabi, tada ste u nevolji. A to vrijeme je upravo sad.

5. Vama i takvima hrvatski narod ne smije, niti treba bilo što dokazivati. Niti će više ikada. A vi, koliko zbog sebe, toliko i još više zbog svoga srpskog naroda, koga niste dostojni zbog svega što mu činite trajno ga potičući na mržnju i zlo, ako je još mrvica kršćanskoga ostalo u vama, pokajte se za zlo koje činite i zatražite oprost od hrvatskog naroda. Dat ćemo vam ga. No nećemo biti beskrajno strpljivi ni milostivi, puno smo vam puta opraštali i svemu dođe kraj.

Ne računajte na milost koju smo vam ukazali nakon blistave vojne pobjede devedesetih, naša milost je iscurila zbog vašega ustrajavanja na zlu, neće je više biti.

6. Hrvatskim Srbima ,braći pravoslavcima želim također reći – klonite se zaštitnika Irineja, Vučića, Dačića, klonite se zastupstva Pupovca i gomile nesretnih tzv. antifašista, jer vas vode u propast. Nitko vas ne može zaštititi ako ne prihvatite zagrljaj i bratstvo svoje hrvatske i katoličke braće u Hrvatskoj nacionalnoj državi. Svi koji vam propovijedaju i zagovaraju prava nadmoći nad hrvatskim čovjekom u njegovom domu, koja vam ne pripadaju, koja se nikada više neće vratiti nakon nestanka Kraljevine, nakon kraha komunističke Jugoslavije i vojnoga debakla u Domovinskom oslobodilačkom ratu hrvatskoga naroda, lažu vas i guraju u propast. Neka vam uzori budu junaci koji su s hrvatskim narodom branili Hrvatsku od srpske državne agresije, a ne zločinci koji su nasrnuli na hrvatski narod. Vama je jedina šansa hrvatski narod, jer mu po povijesnim i životnim okolnostima pripadate. Ako hoćete. Nemojte opet griješiti i biti roblje zlih ideja i nakana, jer zlo koje vas iskorištava uvijek ostaje izvan dosega pravde, a i vama ljudski, uljudno i kršćanski poručujemo – klonite se zla i prihvatite ispruženu ruku svoga hrvatskoga naroda.

Novih prilika neće biti.

Jer, ovo je Hrvatska!

(direktno.hr, 11.02.2019.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali, Uncategorized
Tags: ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!