Đapić: Naša vlast nema odlučan stav prema verbalnoj agresiji Srbiji!

Thursday, February 16th, 2017 @ 10:34AM

Đapić je poručio kako oštećivanje grafita “Osijek-nepokoreni grad” ćiriličnim natpisima nije samo vandalski čin, već i posljedica verbalne agresije Srbije prema Hrvatskoj
Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić poručio je srijedu kako oštećivanje grafita “Osijek-nepokoreni grad” ćiriličnim natpisima nije samo vandalski čin na simbol obrane grada, već i posljedica verbalne agresije Srbije prema Hrvatskoj na koju hrvatske vlasti, kaže, nemaju jasan i odlučan stav.

Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku kazao kako je snažna verbalna agresija Srbije prema Hrvatskoj počela osnutkom mješovite katoličko-pravoslavne komisije za preispitivanje uloge i položaja blaženog kardinala Alojzija Stepinca, pri čemu “najviši srbijanski državni dužnosnici vode neviđenu kampanju prema hrvatskim svetinjama, koja je prešla svaku mjeru”.

“Nas ne iznenađuju njihove reakcije, već nedostatak jasnog i čvrstoga stava hrvatske politike, koja je vrlo tolerantno promatrala ulazak Srpske napredne stranke u Europsku pučku stranku i olako je odustala od blokade pristupnih pregovora Srbije s EU u poglavljima pravosuđa i obrazovanja”, istaknuo je Đapić.

Ne smije se, dodao je, dopustiti nesmetano vrijeđanje i omalovažavanje hrvatskih vrijednosti, već se tome mora stati na kraj, a službena hrvatska politika mora znati odlučno i čvrsto tome se suprotstaviti. Đapić od Hrvatske biskupske konferencije očekuje jasnije stavove kada je u pitanju kanonizacija kardinala Stepinca, a od hrvatske Vlade da povuče veleposlanika iz Beogada, jer medijske izjave koje se upućuju prema vodećim srbijanskim dužnosnicima Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću smatra nedostatnima za konkretnu hrvatsku akciju.

“Hrvatska ima druge snažne instrumente kojima može zauzdati takvo ponašanje Srbije prema Hrvatskoj”, poručio je.

U verbalnoj agresiji na Hrvatsku, drži Đapić, već godinama sudjeluje i srpski tjednik “Novosti” kojeg financira hrvatsko Ministarstvo kulture, a iz kojega “sustavno napadaju hrvatske vrijednosti”.

Stoga je u Hrvatskoj, ističe, potrebno “pomesti i napraviti reda, posebno u kontekstu da se ne financiraju one inicijative, udruge i časopisi koji već godinama blate hrvatske vrijednosti” (autor:HINA).

(24sata.hr, 15.02.2017.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!