Aktiviranje sredstva s nadražujućom tvari u klubu “Super Super” je huliganski čin – ništa više i ništa manje od toga

Tuesday, February 14th, 2017 @ 1:57PM

Aktiviranje sredstva s nadražujućom tvari u klubu Super Super je huliganski čin i kao takvog ga osuđujemo. Jednako kao što osuđujemo bacanje baklji i topovskih udara na sportskim događanjima, tučnjavu huligana na zagrebačkim ulicama ili crtanje svastike na Poljudu. Od policije očekujemo pronalazak huligana koji su to nedjelo učinili te njihovo kažnjavanje u skladu s počinjenjenim djelom bez ikakvih vanjskih pritisaka i dizanja tenzija raznih pojedinaca ili udruga, čemu svjedočimo ovih dana.


Prema nama dostupnim podacima vidljivo je kako je sami događaj u klubu najavljivan kao zabavni, tematski događaj “trenerka party” na kojem su nazočile različite skupine ljudi, različitih sklonosti, godina, nacionalnosti i sl. a ne skup jedne točno definirane skupine ljudi te smatramo kako ga treba promatrati jedino kao huliganski čin kakvih nažalost, prečesto vidimo u Zagrebu.

Međutim, moramo istaknuti kako smo ostali duboko razočarani istupom nekih političara, pojedinaca i udruga koji jedan huliganski čin žele iskoristiti za stvaranje problema i dizanje tenzija tamo gdje ih stvarno nema. Tu prednjače pojedinci iz nekih LGBT udruga te nam se čini kako ovakve situacije žele iskoristiti za promidžbu svojih udruga i svojeg načina života što može biti štetno i opasno za cjelokupno društvo. Iako se ne slažemo s njihovim načinom života te ga smatramo neprirodnim i suprotnim tradicijskim vrijednostima hrvatskog društva, zalažemo se za poštivanje svih njihovih prava koje imaju i svi ostali građani Hrvatske te smatramo kako nitko ne smije biti diskriminiran zbog svog izgleda, boje kože, kose, očiju, vjeroispovjedi, seksualne orijentacije i slično.

Ali isto tako smatramo kako niti jedna manjinska skupina ne bi smjela agresivno propagirati te nametati svoj način života i svjetonazor većini građana, nego bi se trebali prilagoditi sredini u kojoj žive te kroz institucije i dijalog osigurati jednaka prava i miran život svih građana Zagreba i Hrvatske. Dizanje tenzija, traženje problema tamo gdje ga nema, povorke i prosvjedi uz komunistička obilježja sigurno neće tome pomoći.

Damir Banić
Predsjednik DESNO Zagreb

Posted by
Categories: Hrvatska, Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!