Bez lustracije nema demokracije!

Friday, September 2nd, 2016 @ 5:46PM

Stranka DESNO i Domovinska koalicija u 4. izbornoj jedinici izbornu kampanju proveli su osječkom naselju Jug 2 gdje su se družili s biračima.U razgovoru s nazočnim građanima tog naselja naši kandidati su se upoznali s njihovim problemima te su predstavili program DESNO i Domovinske koalicije koji je napravljen BEZ FARBANJA i daleko je najbolji stranački program u ovoj kampanji.

Anto Đapić predsjednik stranke DESNO koja je dio Domovinske koalicije posebno je istaknuo kako je provođenje lustracije kao procesa kojim se uklanjaju posljedice vladavine totalitarnog komunističkog režima, apsolutni preduvjet duhovne obnove hrvatske nacije kao pretpostavke za njezin biološki, gospodarski i kulturni oporavak i razvijanje Hrvatske.

„Lustracija podrazumijeva i otvaranje procesa (pa makar i na simboličkoj razini) prema izravnim nalogodavcima i izvršiteljima svirepo počinjenih ubojstava i masakra kao na Bleiburgu i „križnim putovima“, zločinima tijekom vladavine Komunističke partije i likvidacija hrvatskih po-litičkih emigranata od strane istog režima.

Lustracija traži intervencije u svim dijelovima društva, od uklanjanja s državnih javnih dužnosti povlaštenike bivšeg socijalističkog sustava s vodećih položaja kao i otkrivanje svih dosjea tajnih policija komunističke Jugoslavije. Bez lustracije nema demokracije“ – rekao je Anto Đapić.

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!