Provedba lustracije jedan je od glavnih ciljeva Domovinske koalicije

Wednesday, August 24th, 2016 @ 1:35PM

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) Anto Đapić izjavio je u utorak u Osijeku kako je jedna od glavnih programskih odrednica Domovinske koalicije, u kojoj sudjeluje njegova stranka, provedba lustracije. Na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu Anto Đapić je kazao kako ‘bez raščišćavanja odnosa u prošlosti, ne možemo ići ka gospodarskom, socijalnom i duhovnom oporavku’. Ustvrdio je kako Domovinska koalicija u 4. izbornoj jedinici ima velike ambicije te očekuje ‘više od jednog saborskog zastupnika’.


Domovinska koalicija u Osijeku je službeno predstavila listu i Program za 4. izbornu jedinicu s kojima će zatražiti povjerenje birača. Listu je javnosti predstavio nekadašnji saborski zastupnik u više mandat, ratni načelnik HOS-a i predsjednik stranke DESNO Anto Đapić dipl. iur. u nazočnosti dopredsjednika ŽV HSP AS OBŽ Igora Jurića mag. ing. iz Čepina koji se nalazi na drugom mjestu na listi za IV. izbornu jedinicu.
Ovom prigodom, polaganjem vijenaca kod kapelice Kraljice mira, na lijevoj obali Drave, članovi koalicije obilježili su dan sjećanja na žrtve komunističkog terora, a Anto Đapić je istaknuo kako su to učinili na tom mjestu, jer u Osijeku nema prigodnog mjesta za odavanje počasti tim žrtvama, pa su vijenac položili na mjestu gdje odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ocijenivši kako su to praktično iste hrvatske žrtve za slobodu i neovisnost.

Zamoljen da komentira posljednja događanja u odnosima sa Srbijom Anto Đapić je ponovio kako je zgrožen hrvatskom vanjskom politikom prema tom pitanju koja, osim poneke izjave tehničkog ministra Mire Kovača, “ne postoji” te nereagiranjem predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na provokacije srbijanske politike, koje su se dogodile posljednjih tjedana.
Ocijenio je kako su odnosi sa Srbijom došli do točke kada Hrvatska treba povući svog veleposlanika iz Beograda, uputiti notu srbijanskoj veleposlanici u Hrvatskoj te “najozbiljnije razmisliti o prekidu diplomatskih odnosa, dok Srbija ne prestane s verbalnom agresijom na našu državu i naš narod”.

Ponosno Vam predstavljamo kandidate Domovinske koalicije u IV. izbornoj jedinici:

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!