Čelnici Domovinske koalicije javno prozivaju Predsjednicu, HDZ i SDP zbog neadekvatne, odnosno nepostojeće reakcije na Vučićev velikosrpski govor u Donjoj Gradini.

Saturday, August 20th, 2016 @ 1:45PM

Aleksandar Vučić, trenutni predsjednik Vlade države Srbije, a inače osvjedočeni četnički pristaša i poletarac četničkih vojvoda Šešelja i Nikolića, neometano nastavlja svoju žestoku verbalnu i diplomatsku agresiju protiv Republike Hrvatske. Njegov zadnji velikosrpski, patetičan i ustaštvom opterećen govor imali smo, nažalost, prilike čuti jučer u Donjoj Gradini u kojem je, ne samo iznio niz povijesnih netočnosti ili bolje rečeno, bezočnih laži, već je brutalno napao sadašnju hrvatsku državu, ali i blaženog, za nas nesumnjivo svetog, kardinala Stepinca.

Iako nas srpska mitomanija, na kojoj četnički radikali, odnosno državni vrh Srbije, temelji svoju politiku, ne čudi, iznenađuje nas potpuni izostanak reakcije Predsjednice Republike Hrvatske, Grabar Kitarović, kao i potpuni izostanak reakcije onih koji apliciraju za mjesto predsjednika hrvatske Vlade, Plenkovića i Milanovića.

Mi, u Domovinskoj koaliciji, smatramo da je krajnje nedopustivo tolerirati i ignorirati ovakve prijeteće verbalne napade od strane susjedne države; i to ne samo radi očuvanja vlastitog dostojanstva i integriteta, nego i zbog toga što znamo da je od verbalne agresije do koketiranja s oružjem kratak put. Ustrajati na prijateljskim ili partnerskim odnosima s državom Srbijom, pokazalo se, besmisleno je i ponižavajuće.

Čelnici Domovinske koalicije ovim putem javno prozivaju Predsjednicu, HDZ i SDP, očite političke blizance, zbog neadekvatne, odnosno nepostojeće reakcije. Zahtijevamo da institucije hrvatske države napokon počnu raditi svoj posao, zahtijevamo konkretne poteze, a ne isprazne stavove kojima se pred izbore skupljaju jeftini politički poeni.
Nužno je, u ovakvom ozračju, obavezno povući hrvatskog veleposlanika iz Beograda u Hrvatsku na konzultacije; nadalje, uputiti oštru notu srbijanskom veleposlaniku u Hrvatskoj te prekinuti diplomatske odnose s državom Srbijom sve dok se ne promijeni stav vrha državne srbijanske politike prema državi Hrvatskoj. Nužan preduvjet za to je postavljanje jasne hrvatske vanjske politike koja ne traži za svaki svoj potez odobrenje briselske administracije ili Angele Merkel.

Svaka šutnja, a ovdje se šutilo i šuti već predugo, Domovinska koalicija smatra aktom veleizdajničke politike i nada se da će hrvatski birači na parlamentarnim izborima znati to, napokon,sankcionirati.

Anto Đapić, predsjednik DESNO
DOMOVINSKA KOALICIJA

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!