Domovinska koalicija, koju uz HSP AS čine stranke DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS, kampanju je započela predstavljanjem izbornih lista na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana

Saturday, August 20th, 2016 @ 1:40PM

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić je rekao kako je njihova koalicija, a zbog dosadašnjeg ponašanja vladajućih uključujući i HDZ, postala nužna potreba hrvatske politike jer se u Hrvatskom saboru mora čuti hrvatska riječ.
“Ova jedina ploča koja pokazuje da je tu Park Franje Tuđmana još je i prljava, to pokazuje koliko se HDZ koji se oslanja na Tuđmanov nauk, njega odrekao. To je prevara protiv koje se mi borimo. Oni Tuđmanovim imenom žele privući veliki broj birača, a mi se protiv takve obmane borimo”, dodao je.


Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš izjavio je u petak na službenom početku izborne kampanje Domovinske koalicije da će predsjednik SDP-a Zoran Milanović početi pjevati Thompsonove pjesme, uz pozdrav ‘za dom spremni’ kako bi pridobio glasove desnice.
“Očekujem da Milanović uskoro zapjeva Thompsonovu pjesmu Čavoglave i vrlo glasno kaže ‘za dom spremni’, jer očito bi uradio sve u predizbornoj kampanji, i pokušava sve da bi dobio glasove desnice, a što je velika obmana u hrvatskom društvu”, rekao je Tepeš.
Tepeš smatra da je njihova koalicija koja je sastavljena od stranaka, Udruga i istaknutih pojedinaca pravaško-demokršćansko-domoljubnog svjetonazora, jedini pravi izbor.
Hrvatski olimpijski pobjednici su prema njegovim riječima učinili više od većine političara, te im treba osigurati dobru budućnost u Hrvatskoj.

Nositelj u I. izbornoj jedinici Pero Ćorić (HSP AS) kazao je kao se članovi njihove koalicije nikada nisu prodali i da su jedini koji se, za razliku od ostalih političara, neće prodati.
Svi su oni ‘kumrovačka škola’ i Darinko Kosor i Zoran Milanović i Andrej Plenković, kao i ostali”, kazao je Ćorić.
Dodao je kako su mjesto za konferencije odabrali Trg dr. Franje Tuđmana zbog simbolike kako bi ukazali na degradaciju ne samo utemeljitelja nezavisne i samostalne hrvatske države, nego i na činjenicu kako je Domovinska koalicija jedina politička opcija koja svoj nastup temelji na tri politička stupa i njihovim programima, Anti Starčeviću, Stjepanu Radiću i Franji Tuđmanu.

Glasnogovornik koalicije Miroslav Rožić, koji je predstavio nositelje izbornih lista u svim izbornim jedinicama, rekao je da njihovi kandidati imaju vrline koje su su spoj mladosti, sposobnosti mudrosti, iskustva i plemenitosti.

(dnevnik.hr, 19.08.2016.)

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!