Domovinska koalicija u Zadru predstavila Program reforme pravosuđa!

Saturday, August 13th, 2016 @ 3:16PM

Domovinska koalicija održala je u Zadru konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen Program reforme pravosuđa.Glavne odrednice Programa kao pravni ekspert predstavio je nositelj liste Domovinske koalicije za II. Izbornu jedinicu Pero Kovačević dipl. iur. koji je istaknuo kako je u Hrvatskoj prijeko potrebno provesti cjelovitu i učinkovitu reformu pravosuđa te otkloniti sve neuralgične točke koje imaju za posljedicu nedjelovanje pravosudnog sustava, nefunkcioniranje pravne države, nesankcioniranje pljačke u pretvorbi i privatizaciji te nesankcioniranje korupcije u cjelini.

Kao rješenje navedenih problema Pero Kovačević dipl. iur. je najavio kako će Domovinska koalicija u naredne četiri godine riješiti sve neriješene predmete, ali bez gomilanja novih neriješenih predmeta; osnovati Agenciju za povrat oduzete imovine i izvršiti reviziju pretvorbe i privatizacije banaka u roku od 2 godine; davanje potpune neovisnosti Državnom odvjetništvu i ustrojavanju kriminalističke policije u sklopu Državnog odvjetništva radi učinkovite borbe protiv mita i korupcije te sam sustav staviti u stvarnu službu građanima.

Presuda Perkoviću i Mustaču nepovratno je pokrenula proces lustracije u Hrvatskoj koji se ne može više zaustaviti. Bilo koja vlast da to pokuša blokirati u vremenima pred nama, bila bi izdajnička vlast. Inzistirat ćemo na provođenju lustracije u pravosuđu jer oni koji su smatrali da nema elemenata da se Perković, Mustač i njima slični procesuiraju pokazuje kako takvi iz DORH-a i sudbene vlasti nemaju kredibilitet, moralnost i profesionalnost da pred lice pravde izvedu one koji su nanijeli zlo hrvatskom narodu“ – istaknuo je nositelj liste Domovinske koalicije za IV. Izbornu jedinicu Anto Đapić dipl. iur.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i nositelj liste Domovinske koalicije za X. Izbornu jedinicu Ivan Tepeš prof. istaknuo je kako je cilj ovog Programa izgraditi pravni sustav koji ne ovisi o politici te nastaviti beskompromisnu borbu protiv korupcije kako bi se povećalo povjerenje hrvatskog naroda i stranih investitora u državne institucije. Nakon presude Perkoviću i Mustaču pravosuđe pod hitno mora pokrenuti lustraciju na način da se otvore predmeti i početi procesuirati te u konačnici kažnjavati zločini iz razdoblja od 1945. do 1990. godine, a doprinos tome je otvaranje državnih arhiva CK SKH koji je pod ingerencijom SDP-a!

O samom programu još su govorili i nositelji lista za VII. Izbornu jedinicu Dean Golubić, dr. sc. Anto Kovačević za IX. Izbornu jedinicu, heroina hrvatskih „zviždača“ Vesna Balenović koja se nalazi na drugom mjestu liste za I. izbornu jedinicu, Petar Šale iz Zadra koji će na listi Domovinske koalicije u VII. Izbornoj jedinici predstavljati Društvo političkih zatvorenika – žrtava komunizma čiji je dopredsjednik te dopredsjednik stranke i predsjednik Odbora za gospodarstvo Dario Marenić.

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!