Domovinska koalicija: “Krajnji je čas za snažnu pravašku, demokršćansku i desnu opciju!”

Saturday, August 13th, 2016 @ 2:15AM

Sukladno najavama, uz ogromnu medijsku pozornost, Domovinska koalicija predvođena HSP AS-om predala je svoje koalicijske liste dana 12.08.2016. u 11,55 h. Liste za svih 11 izbornih jedinica predane su DIP-u u prostorijama Hrvatskog sabora u simbolično vrijeme pod nazivom „pet do dvanaest“. Time je Domovinska koalicija htjela poslati poruku kako je zadnji trenutak da se trgnemo te prepoznamo na predstojećim parlamentarnim izborima one koji mogu zaustaviti povratak na vlast neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita, ali i stvaranje neprirodne tzv. „velike koalicije“ HDZ-a i SDP-a koja je na pomolu.

Na listama koalicije koju uz HSP-AS, čine HKDU dr. Marka Veselice, Hrvatska demokratska stranka, Ujedinjena stranka prava i stranka DESNO je više od 40 posto žena.
Liste je predao u ime Domovinske koalicije potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik HSP AS i nositelj zajedničke liste za X. izbornu jedinicu Ivan Tepeš prof. Uz njega su bili čelnici koalicijskih stranaka te nositelji svih izbornih jedinica.

Nositelj I. izborne jedinice, saborski zastupnik, glavni tajnik HSP AS i predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije Pero Ćorić, nositelj II. izborne jedinice, nekadašnji istaknuti pravaški zastupnik Pero Kovačević dipl. iur., nositelj III. izborne jedinice predsjednik ŽV HSP AS Krapinsko-zagorske županije i vijećnik u Skupštini KZŽ Stjepan Ranogajec, nositelj IV. Izborne jedinice predsjednik GV Grada Osijeka i predsjednik stranke DESNO Anto Đapić dipl. iur., nositelj liste za V. izbornu jedinicu predsjednik Glavnog stana i poznati brodsko-posavski ginekolog Tomislav Vlajnić dr. med., nositelj VI. izborne jedinice, pravaški saborski zastupnik u tri mandata i glasnogovornik Domovinske koalicije mr. sc. Miroslav Rožić, nositelj VII. Izborne jedinice predsjednik HKDU dr. Marko Veselića Dean Golubić, nositelj VIII. Izborne jedinice istaknuti pravaš i utemeljitelj HSP AS iz Crikvenice Siniša Gavran, nositelj za IX. izbornu jedinicu član Predsjedništva HSP AS i saborski zastupnik u više mandata dr. sc. Anto Kovačević te nositelj liste za XI. Izbornu jedinicu, hrvatski domoljub i poduzetnik iz Švicarske Romeo Pavlić.

Nakon predaje svih lista medijima se obratio Ivan Tepeš. prof.
„Predali smo liste pet minuta prije 12 kako bismo simbolički pokazali da je krajnji čas da jedna snažna desna, pravaška i demokršćanska opcija uđe u Sabor. To je jedino jamstvo da će se u Saboru snažno štititi nacionalne, a ne interese Bruxellesa ili nekih drugih centara moći“, rekao je predsjednik HSP-AS Ivan Tepeš prof.

Ivan Tepeš prof. kaže da su izborna očekivanja velika.

„U medijima se sve više spekulira o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, a nitko od vodećih ljudi tih stranaka to ne demantira. A mi ćemo pokazati da u Hrvatskoj ima itekako snažno desno pravaško i demokršćansko biračko tijelo. Mi smo alternativa i HDZ-u i SDP-u, tu smo da hrvatski narod ima snažan glas u Saboru“, uvjerava Ivan Tepeš prof.

Zadovoljan je što su se pravaške stranke uspjele okupiti u koaliciju.
„Po prvi put u modernoj povijesti pravaši su se ujedinili. Među nama su bile velike svađe, ali smo to sve nadvladali kako bismo zajedno napravili odličan rezultat na izborima. S nama su sva velika imena pravaška scene posljednjih 15 godina, bivši i sadašnji zastupnici“, pohvalio se predsjednik HSP-AS Ivan Tepeš prof. .

Kad je riječ o poslijeizbornom koaliranju, kaže da to može biti samo sa strankama istog ili sličnog svjetonazora. „Što se HDZ-a tiče, ovisi kakav će biti njihov program i na kojim se točkama možemo naći. Nadamo se kako ćemo biti jezičac na vazi kako bismo kreirali buduću hrvatsku politiku. Mi smo sada jedini na desnoj političkoj sceni“, izjavio je novinarima Ivan Tepeš prof.

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!