Predstavljena Domovinska koalicija

Thursday, August 4th, 2016 @ 11:30PM

Domovinska koalicija održala je veliku i medijski odličnu popraćenu konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni nositelji koalicijskih lista, politički ciljevi te dijelovi naših programa s kojima ćemo izaći pred Hrvatske birače.
Anto Đapić predsjednik stranke DESNO istaknuo je kako su nastavak borbe sa ostacima UDBE, borba za lustraciju, borba za kršćanske vrijednosti te borba za dignitet Hrvatskog naroda i Domovinskog rata glavne zadaće Domovinske koalicija i stranke DESNO.


„Kao jedini mogući politički odgovor na „Nenarodnu koaliciju“ nameće se Domovinska koalicija. To je kompozicija sastavljena od stranaka, Udruga i istaknutih pojedinaca pravaško-demokršćansko-domoljubnog svjetonazora čija je lokomotiva HSP AS i program Oca Domovine dr. Ante Starčevića. Ovo nije kraj, nego početak te pozivamo sve druge da nam se pridruže kako bismo zaustavili povratak neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita na vlast. Liste ćemo predati 12.08.2016., a istoga dana ćemo široj Hrvatskoj javnosti predstaviti šire kontekste naših objedinjenih programa.“ u uvodu je rekao otvarajući navedenu konferenciju za medije glavni tajnik, saborski zastupnik i predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije Pero Ćorić.

Svečano potpisivanje Sporazuma, predstavljanje Domovinske koalicije i tiskovna konferencija počeli su u 11,00 sati u prostorijama Hrvatskog društva političkih zatvorenika u Zagrebu. Na konferenciji su govorili i predsjednici stranaka koalicije, Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP AS Ivan Nina Bobinac predsjednica Hrvatske demokratske stranke, u ime Ujedinjene stranke prava nekadašnji pravaški kandidat za gradonačelnika grada Zagreba dr. Antun Kljenak, Dean Golubić predsjednik Hrvatske kršćanske demokratske unije dr. Marko Veselica te Anto Đapić predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove. Također je u ime Domovinske koalciije o našim političkim ciljevima govorio glasnogovornik stranke i nekadašnji zastupnik u tri mandata Miroslav Rožić.

Miroslav Rožić uvodno je citirao Ivana Pavla II: „Sin sam nacije koju su njeni susjedi osudili na smrt, ali koja je preživjela ne oslanjajući se na svoju snagu nego na svoju kulturu! Zato izlazimo na predstojeće izbore ujedinjeni i odlučni kao nikad do sada da se suprotstavimo tzv. Narodnoj koaliciji. Narodna stranka nas je prije 160 godina izručila Mađarskoj (Khuen Hedervary). Narodno vijeće nas je prije 100 godina izručilo Kraljevini Srbiji (Karađorđevići). Narodna vlast nas je prije 75 godina utrpala u tamnicu velikosrpske ideje i boljševičkog režima (Tito). Ova nas Narodna koalicija želi odvesti “sigurnim putem” u ropstvo globalnog kapitalizma. Da osujetimo eutanaziju višestranačke demokracije koju pripremaju Plenkovićev HDZ i Milanovićev SDP. Stranka i partija sličnog ili istog političkog programa i istih rješenja, a sada sa Plenkovićem na čelu HDZ-a toliko sličnog svjetonazora da ih je gotovo nemoguće razlikovati. Moramo učiniti sve kako bi spriječili to uvođenje orvelovske “dogovorne demokracije”, tu neformalnu “veliku koaliciju” koja nas vraća u doba jednoumlja.“

Potpisnici ovog Sporazuma definirali su točke kroz koje su uskladili svoje programe i stavove, a iste su platforma zajedničkog djelovanja u predizbornoj kampanji.

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!