Pozivamo sve desne političke opcije, otvoreni smo za sve i svima su širom otvorena vrata za suradnju bez supremacije bilo koje stranke ili osobe

Thursday, July 21st, 2016 @ 4:20PM

Čelnici četiri političke stranke te Miroslav Rožić i Pero Kovačević predstavili su demokršćansko pravašku koaliciju desnih stranaka na tiskovnoj konferenciji održanoj 21.07.2016 godine u prostoru Hrvatskog društva političkih zatvorenika žrtava komunizma u Zagrebu.


Desnu koaliciju za sada čine četiri političke stranke – Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO), Hrvatska kršćanska demokratska Unija (HKDU), Ujedinjena stranka prava (USP) i Hrvatska demokratska stranka (HDS) te istaknuti pojedinci pravaškog, demokršćanskog i konzervativnog svjetonazora.
Okupljanje desnice istinska je alternativa postojećim političkim opcijama koje su obnašajući vlast dovele Hrvatsku do ruba ponora.

Pero Kovačević naglasio je da su se današnji brojni pravni problemi koje imamo sa Srbijom mogli odavno riješiti, samo da su prihvaćeni neki od prijedloga zakona što su ih on i njegove pravaške kolege predlagale u Saboru.

Miroslav Rožić, govoreći o slučaju poglavlja 23, ali i općenito o liberalnom razmišljanju u društvu, naglasio je problem hrvatske politike po kojem se kukavičluk proglašava mudrošću, a nesposobnost višim interesima. Istaknuo je da je uništavanje moralnih i društvenih vrijednosti puno opasnije od gospodarskog uništavanja te da je hrvatskom društvu u ovom trenutku potrebna mladost, znanje i iskustvo, a to sve ova koalicija posjeduju.
Antun Kljenak utvrdio je da ozbiljnost političkog trenutka nalaže tihoj pravaškoj većini, inteligenciji i braniteljima da se jasno odrede te da na ovim izborima ne ostanu po strani nego da se aktivno uključe i svojim glasovima dovedu u Sabor onu opciju koja će istinski zastupati hrvatske nacionalne interese.

Predsjednik HKDU-a Dean Golubić posebno je istaknuo da su dosadašnje vladajuće garniture pokazale da ne znaju voditi našu Državu, a da je demokršćansko pravaška opcija jasna alternative dosadašnjim vlastima te da nitko iz ove koalicije nije nikada sudjelovao u vlasti unatoč ogromnoj količini političkih mandata koje su članovi iste u prošlosti osvajali. “Hrvatski narod se proteklih godina naslušao puno velikih obećanja koja su sva redom bila lažna!” – naglasio je Golubić.

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić procijenio je da je desna koalicija toliko željena svježina na političkoj sceni i da nikada nije bila veća potreba za okupljanjem svih progresivnih snaga na desnici.

“Ovo je jezgra hrvatske desnice, bolje nema. Mi smo alternativa, mi nismo eksperiment nego dokazana kvaliteta!” – istaknuo je Đapić.

Koalicija desnih stranaka i pojedinaca pozvala je političke stranke, pojedince i udruge koje dijele pravaški, demokršćanski i konzervativni svjetonazor na zajednički nastup na predstojećim parlamentarnim izborima kako bi se spriječila amputacija desnice u Hrvatskoj.

“Na tom tragu pozivamo sve političke opcije, otvoreni smo za sve i svima su širom otvorena vrata za suradnju bez supremacije bilo koje stranke ili osobe” – jasna je poruka pravaško demokršćanske koalicije.

DEMOKRATSKI SAVEZ NACIONALNE OBNOVE Anto Đapić

HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA Dean Golubić dipl. krim

HRVATSKA DEMOKRATSKA STRANKA Nina Bobinac

UJEDINJENA STRANKA PRAVA dr. sc. Antun Kljenak

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI-2016, Vijesti
Tags: , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!