Desnica zajedno na izbore

Tuesday, July 12th, 2016 @ 11:03PM

Više stranaka pravaške i demokršćanske orijentacije dogovorili su zajednički nastup na parlamentarnim izborima te pozivaju sve stranke pravaške, demokršćanske i konzervativne orijentacije na zatomljivanje vlastitih taština i stvaranje snažne alternative političkim opcijama koje su dovele Hrvatsku na rub ponora.


Promatrajući i analizirajući opće stanje u hrvatskom društvu, uvjereni smo kako dijelimo mišljenje najvećeg dijela državotvornih Hrvatica i Hrvata o pogibeljnom stanju duha nacije i ozračja koje samo raspiruje beznađe i dovodi zagovornike i promicatelje hrvatskih nacionalnih interesa u potpunu defanzivu i bespuće.
Smatramo svojom odgovornošću pozvati sve pravaške i demokršćanske organizacije te pojedince na okupljanje oko stvaranja hrvatskog nacionalnog saveza za obnovu Hrvatske. Sve naše razlike i problemi iz naše političke i životne prošlosti nevažni su i potpuno nevrijedni u odnosu na odgovornost koju imamo za predstojeće parlamentarne izbore u rujnu ove godine.

Ako je ikada bio trenutak zatomljivanja vlastitih taština i egoizama među vodećim ljudima pravaško-demokršćanske orijentacije, onda je to upravo sada. Razgovorima treba pristupiti bez ikakvih preduvjeta sa samo jednim ciljem: sjesti i dogovoriti se. Javnost, posebno ona pravaško-demokršćanska (konzervativna) to od nas s pravom očekuje.

Četiri političke stranke već su prepoznale potrebu okupljanja i odlučile se na zajednički nastup, tri političke stranke o zajedničkom nastupu odlučuju na svojim tijelima a sa još nekoliko političkih stranaka pravaške i demokršćanske orijentacije se razgovara.

Pozivamo sve stranke i pojedince na vodoravno okupljanje bez supremacije kako bismo formirali i učvrstili snažnu alternativu političkim opcijama koje su dovele hrvatski narod na rub ponora kako u materijalnom i demografskom tako i u duhovnom smislu.

Anto Đapić,
predsjednik DESNO

Posted by
Categories: Hrvatska, Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!