Anto Đapić u Bujici, 06.07.2016.

Thursday, July 7th, 2016 @ 11:07PM

Presuda u Muenchenu ne odgovara onima koji su stvarali Lex Perković.

„Na pravaškoj demokršćanskoj sceni vodimo razgovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti snažnu grupaciju koja će izaći na izborima s jasnom alternativom, a podržat ćemo u parlamentu one koji pristanu na naše važne točke kao što je lustracija.”

U Bujici je večeras gostovao predsjednik stranke DESNO Anto Đapić koji se osvrnuo na suđenje Perkoviću i Mustaču te na trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj.
„Presuda u Munchenu ne odgovara onima koji su htjeli stvoriti lex Perković, a to je SDP koji je gotovo spriječio ulazak Hrvatske u EU. Žalosno je da smo morali doći u situaciju da druga država zbog svojih interesa želi razriješiti ubojstvo na svom teritoriju, a očito je da su oni (SDP) to pokušavali spriječiti. Sada se radi na odugovlačenju suđenja, da se presuda ne donese do izbora kako bi Perković i Mustač, u slučaju da SDP dođe na vlast, bili u privilegiranom položaju“, istaknuo je Anto Đapić večeras u Bujici.

„Očito je da je atentat na Đurekovića bio pomno planiran te da nije bilo riječi o otmici. Stanje Udbe u BiH je još gori nego u Hrvatskoj. Tamo je stanje cementirano jer zadnji jurišnici i djelatnici Udbe su danas stupovi obavještajne službe u BiH. U Hrvatskoj se barem nešto otvorilo. U BiH je Federalna policija poduzimala neke korake, no kod nas je zaprepašćujuće to da je netaknuta kompletna udbaška struktura“, naglasio je Đapić, istaknuvši da je Udba „stavila šaku na financije, medije i politiku i kad god se njima netko suprotstavi, imaju sve alate da ih unište“.

Komentirao je Đapić i odlazak Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika HDZ-a te trenutno stanje u stranci.

„ Udba je učinila sve da ga sruši prije nego dođe presuda Perkovića jer bi u slučaju presude prije izbora, Karamarko imao veliko oružje u kampanji protiv SDP-a. Ja sam zbog borbe s Udbom platio najveću cijenu, a to je rušenje unutar stranke, medijske sotonizacije… Karamarko je bio žrtva takve politike“, smatra Đapić.

„Za Hrvatsku nije dobro da HDZ proživljava ovakve krize. Još nisam čuo komentar gospodina Plenkovića u vezi suđenja u Munchenu. Zanima me kako će se on ponašati u vezi toga u odnosu na SDP“, kazao je Đapić, dodavši da bi nestabilna situacija i stavovi u stranci mogli poljuljati biračko tijelo koje bi ukoliko se pojavi neka politička alternativa koja će braniti državotvorne pozicije – glasati za nju.

„Od pojave Hasanbegovića, filma o Jasenovcu, digli su se tzv. antifašisti. HDZ nije adekvatno na to reagirao. Mislim da je Karamarko napravio pogrešku kad je ušao u nesigurnu koaliciju s Mostom. Povlačenje u općem dobru nitko ne cijeni, a razlog napada na njega je taj što ne pripada u tzv. hrvatski establišment“, napomenuo je Đapić.

„Moramo nepravdu srušiti. A stanje u hrvatskom društvu neće popraviti reforma, nego duhovna revolucija“, smatra Đapić.

Nadalje, osvrnuo se i na stav Hrvatske oko ulaska Srbije u EU.

„ Zgrožen sama što je Hrvatska otvorila Srbiji put u EU te otvorila Poglavlje 23 što tehnička vlada ne smije i ne može raditi. Bojim se da se ne stvori ozračje u kojem SDP i HDZ imaju isti stav. Volio bih vidjeti što je to potpisala i predsjednica“, rekao je Đapić.

Na pitanje hoće li se SDP vratiti na vlast, Đapić je kazao da će „učiniti sve da se to ne dogodi“ te najavio okupljanje stranki desnice u koaliciju.

„ Na pravaškoj demokršćanskoj sceni vodimo razgovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti snažnu grupaciju koja će izaći na izborima s jasnom alternativom, a podržat ćemo u parlamentu one koji pristanu na naše važne točke kao što je lustracija“, istaknuo je Đapić.

(direktno.hr, 06.07.2016.)

BUJICA 06.07.2016. ANTO ĐAPIĆ: UDBAŠKO UBOJSTVO STRICA – SLUČAJ PERKOVIĆ.

Posted by
Categories: Hrvatska, Vijesti
Tags: , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!