Đapić: Pozdrav “Za dom spremni” je ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale

Tuesday, April 12th, 2016 @ 4:31PM

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić izjavio je kako iza odluka koordinacije Židovskih općina i Srpskog narodnog vijeća o nedolasku na službenu komemoraciju u Jasenovac stoji izravni napad na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a od HDZ-a očekuje da ne dopusti “kadroviranje” u Vladi pod pritiskom.

Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku nemuštim ocijenio obrazloženje koordinacije Židovskih općina i SNV-a kako 22. travnja, na obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora u Jasenovcu, neće doći na službenu komemoraciju zbog fašizacije Hrvatske i nezadovoljstva stalnim postavom u Spomen domu Jasenovac. Prozvao ih je da time na najgrublji način vrijeđaju hrvatsko društvo i narod, kao i hrvatsku Vladu koja je državni pokrovitelj komemoracije.

Zapravo je, smatra, riječ o izravnom napadu na ministra Hasanbegovića koji bi trebao doći na komemoraciju, poručivši kako ministar tamo i treba doći jer je riječ o događaju koji financira njegovo ministarstvo. “Držim da će Hasanbegović doći odati poštovanje prema žrtvama Jasenovca, koje nikada nitko u Hrvatskoj ne dovodi u pitanje, kao ni karakter režima koji je radio to što se radilo u Jasenovcu”, kazao je Đapić.

U ime svoje stranke izrazio je potporu inicijativi Udruge 9. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” o potrebi zakonskog legaliziranja pozdrava “Za dom spremni”, istaknuvši kako u njegovoj stranci taj pozdrav ne smatraju ustaškim, nego pozdravom dragovoljaca HOS-a, “koji je ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale Hrvatsku”.

“Razumijem kako to smeta Šešelju, Vučiću, Nikoliću, Pupovcu, ali ne smeta većini hrvatskog naroda. Tu inicijativu treba podržati. Imamo instrumente da to izborimo, posebice ako se nastavi ovakva hajka na dragovoljce HOS-a i pozdrav ‘Za dom spremni’, a to je hrvatski nacionalni referendum kojim možemo, konačno, i tu stvar razjasniti u Hrvatskoj”, zaključio je Đapić.

(Index.hr, 12.04.2016.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!