Apel Vladi RH: Spriječite proizvodnju GMO hrane

Wednesday, April 6th, 2016 @ 9:34PM

Upućujemo apel Vladi Republike Hrvatske da pod hitno spriječi bilo kakvu proizvodnju genetički modificirane (GMO) hrane na području Slavonije i Baranje kao i cijele Hrvatske.

U posljednjih nekoliko dana sve je glasnija ideja da se zemlja u Slavoniji i Baranji stavi u svrhu proizvodnje GMO hrane, te da bi Osijek trebao postati regionalni proizvodni centar te genetski modificirane hrane.

Najveći problem je kada se GMO sjeme zasije, na tom zemljištu više ne može ništa rasti i na taj način tako proizvedena hrana puna pesticida, osim što je štetna za zdravlje, uništava proizvodnju domaće zdrave hrane i uzima monopol na hranu.

Pozivamo Vladu RH da zaustavi bilo kakve dogovore vezane za proizvodnju takve vrste hrane u Slavoniji i Baranji te da konačno zakonom zabrani proizvodnju i uvoz GMO hrane te da se kroz jasno definiranu politiku koja bi uključivala mjere poticaja naših domaćih poljoprivrednika i mjere povećanja izvoza hrane proizvedene od naših poljoprivrednika Hrvatska okrene ekološkoj proizvodnji hrane.

Slavonija i Baranja je unatoč svim problemima koje ima, bogata kvalitetnom zemljom i kao takva mora biti regionalno središte za proizvodnju ekološke hrane, a ne štetne i opasne GMO hrane.

Vedran Novokmet
Dopredsjednik DESNO

Posted by
Categories: Vijesti
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!