Samostalne Hrvatske ne bi bilo bez pripadnika HOS-a i ostalih branitelja

Friday, March 4th, 2016 @ 11:08PM

Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) i Savez udruga dragovoljaca HOS-a (SUDHOS) oštro osuđuju izjave Davora Bernardića (SDP) na obilježavanju 72. godišnjice formiranja Desetog zagrebačkog korpusa u kojima vrijeđa i omalovažava pripadnike HOS-a uspoređujući ih sa „zločincima“.

Vedran Novokmet, dopredsjednik stranke DESNO zgrožen je izjavom g. Bernardića te upozorava da je napad na pripadnike HOS-a, koji su branili prve linije hrvatskih bojišnica nedopustiv, te je ovo zapravo napad na sve branitelje koji su podnijeli ogromnu žrtvu u stvaranju neovisne Hrvatske države. „Podsjećam Bernardića da su odlukom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, postrojbe HOS-a sastavnica hrvatske vojske. Napominjem da protiv ijedne postrojbe HOS-a ili ijednog pripadnika HOS-a nije pokrenut postupak pred domaćim ili međunarodnim sudovima zbog počinjenja ratnog zločina. Ovim putem pozivam Bernardića da se ispriča braniteljima i njihovim obiteljima koje su izgubile svoje najbliže u domovinskom ratu“ istaknuo je Vedran Novokmet
Borislav Barišić, predsjednik SUDHOS-a oštro osuđuje napade na pripadnike HOS-a za koje smatra da su simbol Domovinskog rata. Pita se Barišić da li bi danas imali samostalnu hrvatsku država da 1991. nije bilo pripadnika HOS-a i ostalih branitelja koji su podnijeli žrtvu- svoje živote na oltar domovine.
„Upozoravam dotičnu gospodu da ako već ne žele pomoći hrvatskim braniteljima, a to su pokazali dok su obnašali vlast, da pripadnike HOS-a i branitelje ostave na miru“ istaknuo je Barišić.

Posted by
Categories: Hrvatska, Vijesti
Tags: , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!