Drage biračice, dragi birači

Monday, November 9th, 2015 @ 10:31PM

Želimo najprije zahvaliti svima onima, koji su nam jučer na izborima za Hrvatski sabor ukazali svoje povjerenje te dali svoj glas. Riječi zahvale upućujemo i svim članovima i simpatizerima, koji su nam u posljednjih par tjedana neumorno i entuzijastički pomagali i  velikodušno nas podržavali te bili neophodan dio naše predizborne kampanje. Hvala vam svima od srca!

Unatoč tome što nismo uspjeli osigurati parlamentarni status imali smo prilike, kao mlada stranka predstaviti se široj javnosti te preuzeti jednu od vodećih uloga na desnici. Jučer se nije dogodilo ništa novo, a kamoli neočekivano: dva najveća tabora, onaj centristički i onaj lijevi, podijelila su zastupničke mandate uglavnom između sebe, a jedan dobar „zalogaj“ pripao je jednom nedefiniranom pokretu otpora, koji je po ideološkom pitanju krajnje upitan. Očito je da mnoge biračice i birači nisu ni ovaj put glasovali za nekoga, nego protiv nekoga… 

Za hrvatsku desnicu ovi su izbori bili poražavajući. Za razliku od ostale Europe, gdje je desnica u prošlih par mjeseci na svim izborima polučila odlične rezultate (Velika Britanija, Švicarska, Austrija, Poljska i Turska), to se u Hrvatskoj, na žalost, nije dogodilo. Jedan od razloga je zacijelo taj da je percepcija desnice u hrvatskoj javnosti još uvijek iskrivljena, odnosno pogrešna. Stoga ima još puno posla pred nama, jer Hrvatska ne može biti ponosna država sretnih ljudi dok joj nedostaje jedna vjerodostojna i dosljedna desnica u Hrvatskom saboru. To ostaje naša vizija, koju ćemo dalje bezkompromisno slijediti.

Loše stranke prepoznaje se po tome, što se nakon izbora vrlo brzo raspadnu; međutim, dobre stranke prepoznaje se po tome što iz izbornog poraza znaju izvući prave pouke te ponovno stanu na svoj noge – ovaj put još čvršće nego prije. Stranka DESNO zacijelo pripada ovoj drugoj kategoriji. Mi ne ćemo ni pokleknuti, ni posustati!

Idemo dalje – idemo DESNO!

Izborni stožer stranke DESNO

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI 2015.
Tags: ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!