Veličanstven završni skup u Osijeku

Friday, November 6th, 2015 @ 1:24PM

Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) održao je sinoć veličanstven završni skup u punoj dvorani u Gornjem gradu u Osijeku koja je bila premala za sve koji su željeli čuti završne izborne poruke kandidata. Na skupu su govorili Anto Đapić, predsjednik stranke i nositelj liste, Ante Prkačin, general HOS-a i drugi na listi te Vedran Novokmet, dopredsjednik stranke i četvrti na izbornoj listi stranke DESNO za IV. izbornu jedinicu.

U dvorani je vladala fantastična atmosfera uz opće uvjerenje kako će stranka DESNO odlično proći te osvojiti dva mandata u Hrvatskom saboru.

Anto Đapić, u nadahnutom govoru po kojem je poznat i kakvom mu na domaćoj  političkoj sceni nema premca,  istaknuo je kako je Hrvatska u dubokoj moralnoj i ekonomskoj krizi te kako joj je potrebna nacionalna obnova. Zbog toga je potrebno povući snažne, odlučne pa i bolne mjere: “Prvenstveno je potrebno uvesti red u zakonodavstvo, red u bankarskom sustavu na način da Hrvatsku narodnu banku stavimo pod ingerenciju Hrvatskog sabora, promjena izbornog zakonodavstva te obnova poljoprivredne proizvodnje i uvođenje hrvatskog standarda u uvozu robe i poljoprivrednih proizvoda. Bez toga i dalje će nam vladati bankarski i uvoznički lobiji. A bez nas, o tim problemima u Hrvatskom saboru neće nitko progovoriti. Bit ćemo glas istine u Hrvatskom saboru, glas javnosti u Saboru jer mi smo neovisni, nikome nismo dužni i možemo slobodno govoriti.”

Istaknuo je kako u zadnjih 6 godina u Saboru nitko s desnice nije održao niti jedan dobar govor i zato ide na izbore kako bi se ponovno čula prava riječ u Hrvatskom saboru. Izborni zakon je potrebno promijeniti jer nije normalno da Pupavac i SDSS već 4. put odlučuju tko će imati većinu u Saboru.

“Naš izborni program je identičan našem stranačkom programu, cjelokupnom političkom životu i svemu onome što smo u politici radili i govorili. Teme koje smo otvarali prije 10 ili 20 godina ni danas nisu riješene, a danas neki na njima grade svoje političke programe kao nešto novo. Zakon o oprostu, Zakon o lustraciji, Zakon o zabrani pobačaja, Zakon o ovjeri vlasništva u pretvorbi i privatizaciji, Zakon o gospodarskom pojasu – sve su to teme koje smo predlagali prije 20-tak godina, a dvije partije su nam to skidali s dnevnog reda, a nas su zbog toga sotonizirali i medijski progonili” – završio je Anto Đapić svoj govor koji je često bio prekidan gromoglasnim pljeskom brojnih simpatizera.

Ante Prkačin rekao je da je država prvenstveno u krizi zbog neznalica i diletanata koji je vode, a i ovi koji se spremaju voditi je nisu ništa bolji. “Onaj koji vam u ovom trenutku priča o velikom gospodarskom programu taj je neznalica, diletant i varalica. Onaj tko zna i ima gospodarsku viziju oporavka iznijet će je u 3 minute. Kada mi uđemo u Sabor, mi ćemo odmah neznalicama reći da su neznalice, a varalicama da su varalice. Preko noći se ne može gospodarstvo popraviti, ali se u roku tjedan dana može ispraviti loše zakonodavstvo, a to je prvi preduvjet za razvitak gospodarstva” – završio je Prkačin u svom prepoznatljivom stilu po kojem je poznat u Hrvatskoj ali i dijaspori i zbog kojeg je uvijek rado viđen gost na tribinama i okruglim stolovima.

Vedran Novokmet upozorio je da je Slavonija i Baranja najviše pogođena lošim stanjem u poljoprivredi i to se mora promijeniti. “Domaću poljoprivrednu proizvodnju moramo zaštiti donošenjem hrvatskog standarda koji će otežati uvoz nekvalitetnih poljoprivrednih proizvoda. Protiv smo regionalizacije jer svaka regionalizacija u trenutku kada Slavonija zaostaje u razvoju za ostalim dijelovima države, će je uništiti do kraja. Slavoniji je potrebna snažna središnja vlast koja će pomoći, a mi ćemo biti oni koji će ih na to stalno podsjećati. Podsjećat ćemo ih da je Hrvatska dužna Slavoniji i Baranji zbog svih ratnih stradanja i žrtava u Domovinskom ratu koje smo podnijeli zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj” – istaknuo je Novokmet, mladi dopredsjednik stranke što je dokaz da stranka DESNO ozbiljno računa na svoje brojne mlade kadrove.

Bezprijekornu organizaciju skupa omogućili su brojni volonteri koji nisu žalili vremena i truda kako bi organizirali ovakav veličanstveni skup. Predstavljeni su svi kandidati u IV. izbornoj jedinici koji su birače pozvali da glasuju za listu br. 11, za glas istine u Hrvatskom saboru!

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI 2015., Vijesti
Tags: , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!