Đapić: Moramo pomoći našem seljaku

Tuesday, November 3rd, 2015 @ 5:14PM

Kandidati stranke DESNO na osječkoj tržnici razgovarali su sa stanovnicima Osijeka o problemima u poljoprivredi kao i o prijedlozima za rješavanje tih problema. Većina građana poljoprivredni program i predložena  rješenja stranke DESNO ocijenili su odličnim.

„Današnji posjet osječkoj tržnici još je jedno skretanje pozornosti na teško stanje poljoprivrede u Hrvatskoj a posebno u Slavoniji i Baranji. Nevjerojatno zvuči da su poljoprivredni proizvodi na osječkoj tržnici najskuplji u Hrvatskoj. Moramo promijeniti odnos prema poljoprivredi, moramo povećati domaću proizvodnju,  moramo poticajima i subvencijama pomoći našeg seljaka kako bi konkurentan  Hrvatskoj i Europi.  U korištenju Europskih fondova država i ministarstva moraju poljoprivrednike gledati kao partnere i klijente a ne kao neprijatelje i nepotreban teret. Ministarstva i agencije moraju biti servis i pomoć poljoprivrednim proizvođačima u dobivanju sredstava iz EU fondova umjesto da kao sada, beskrajnim administrativnim preprekama na svakom koraku, otežavaju dobivanje tih sredstava“ – istaknuo je Anto Đapić, predsjednik stranke DESNO.

Svaka pametna država nastoji proizvesti dovoljno poljoprivrednih proizvoda barem za potrebe svojih državljana a pitanje je zašto sve dosadašnje vlade o tome uopće nisu vodile računa. Nebriga, neznanje, privatni interesi ili nešto četvrto – procijeniti sami.

Posted by
Categories: IZBORI 2015.
Tags: , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!