Đapić: ‘Hrvatska je u dubokoj duhovnoj i materijalnoj krizi’

Monday, October 19th, 2015 @ 11:43AM

Đapić ističe kako mu je jedan od prioriteta Hrvatsku narodnu banku vratiti pod ingerenciju Hrvatskog sabora, jer će, dok se to ne napravi, ‘HNB će biti u funkciji stranog kapitala, njihovih kredita i financija’

Predsjednik Demoratskog saveza nacionalne obnove ( DESNO) Anto Đapić ocijenio je u ponedjeljak u Osijeku kako je Hrvatska u dubokoj duhovnoj i materijalnoj krizi i da je za bilo kakav pomak potrebno krenuti s obnovom koju treba početi u Hrvatskom saboru, jer se “u posljednjih desetak godina pretvorio u obični glasački stroj vladajućih struktura.”

Na predstavljanju kandidacijske liste za 4. izbornu jedinicu, jedinoj u kojoj će stranka nastupiti na parlamentarnim izborima, Đapić je rekao kako se, radi zaštite dostojanstva hrvatskog naroda, nužno mora zaustaviti politika nezamjeraanja, koju sve Vlade provode više od deset godina, prije svega u vanjskoj politici.

Smatra kako se u Hrvatskoj ne može govoriti o razvoju poljoprivrede, dok se ne obračuna s uvoznim lobijem, koji Hrvatskom vlada 20-ak godina, i koji nas je doveo u poziciji da se ni najkvalitetniji hrvatski proizvodi ne mogu plasirati na tržište.

Đapić ističe kako mu je jedan od prioriteta Hrvatsku narodnu banku (HNB) vratiti pod ingerenciju Hrvatskog sabora, jer će, dok se to ne napravi, “HNB će biti u funkciji stranog kapitala, njihovih kredita i financija”.

Kao integralistička stranka Desno se protivi najavljivanim procesima decentralizacije, jer , smatra Đapić to se može napraviti kada standard naših regija bude ujednačen.

Podsjeća kako je gospodarstvo Slavonije uništeno ratom i prvatizacijom, pa smatra neprimjerenim da se sada ide u regionalizaciju i decentralizaciju, kada Istra i Zagreb imaju pet puta bolji standard od Slavonije.

Govoreći o izbjegličkoj krizi Đapić je upozorio na mogućnost da će se, ako Slovenija i Austrija, zatvore granice, u Hrvatskoj u kratkom roku naći 20-tak tisuća migranata, a pitanje je kako ih zbrinuti i tko će to platiti.

Ističe kako su se odlučili samo na izbore u 4. izbornoj jedinici, jer drže da tamo mogu provesti dobru kampanju i jedina je u kojoj se realno mogu sučeliti s ostalim listama. Smatra kako je stranačka lista spoj mladosti i iskustva, na kojoj se nalazi šest žena, osam osoba s visokom stručnom spremom, tri ratna vojna invalida.

Kandidat s liste Ante Prkačin rekao je kako je za glavni razlog za pristupanje listi, činjenica da on i Đapić vrlo slično doživljavaju državnu i nacionalnu poltiku, a potpredsjednik stranke Vedran Novokmet ocijenio je kako je ovo najkvalitetnija lista na hrvatskoj desnici.

(vijesti.rtl.hr, 19.10.2015.)

Posted by
Categories: IZBORI 2015., MEDIJI - Portali
Tags: , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!