Predali smo izbornu listu za IV. izbornu jedinicu

Saturday, October 17th, 2015 @ 2:45PM

Čelništvo Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) predvođeno predsjednikom stranke Antom Đapićem, dopredsjednikom stranke Vedranom Novokmetom te drugim s liste Antom Prkačinom, predalo je državnom izbornom povjerenstvu izbornu listu za IV. izbornu jedinicu.

Procjenjujući trenutnu situaciju na političkom polju, izlazimo na izbore samo u izbornoj jedinici gdje imamo realne šanse za osvajanje dovoljnog broja glasova koji će nam osigurati barem parlamentarni status. U ostalim izbornim jedinicama, iako imamo kvalitetne kandidate, nismo željeli stvarati uvjete za rasipanje glasova desnih birača.

„Procijenili smo da zbog financijskih poteškoća, ali i koncentracije kadrova na jednom mjestu, najpametnije nam je izaći na izbore u jednoj izbornoj jedinici i tu napraviti maksimum i osigurati parlamentarni status. Realno, trošiti se na druge izborne jedinice bilo bi igranje utakmice u kojoj nemamo nikakvih šansi. Zato smo sve svoje karte odigrali na IV. izbornu jedinicu! Kad smo bili najjači, 2003. godine, kad smo kao HSP osvojili osam zastupničkih mjesta, tada smo u Čepinu imali 1.000 glasova, a u cijelom Međimurju 700. Pritom bih se i ja morao dobro rastegnuti u tih 15 dana, doći svugdje, a učinak realno ne bi bio ni blizu izbornog praga. Ovdje, pak, svaka minuta nam je bitna u komunikaciji sa članstvom da bi polučili rezultat kojem se nadamo“ – rekao je Đapić.

Tajništvo DESNO

  

Posted by
Categories: Hrvatska, IZBORI 2015.
Tags: , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!