Nova koalicija HDZ-a i Đapića već najavljuje pobjedu na sljedećim gradskim izborima

Tuesday, April 21st, 2015 @ 2:07PM

Da na izborima za članove Vijeća Gradske četvrti Jug 2 osvoje najmanje šest vijećničkih mjesta i time preuzmu vlast u ovoj gradskoj četvrti, stranke HDZ, Desno, HSS i BUZ potpisale su jučer u prostorijama GČ Jug 2 koalicijski sporazum

Ovo je prvi put da izlazimo zajedno na izbore s ovakvom koalicijom, ali ona je, prema mojem mišljenju, prirodna jer je riječ o strankama koje su sličnih svjetonazora. Upravo bi ova koalicija trebala biti ogledni primjerak za onu koja bi se mogla naći i na sljedećim izborima za Gradsko vijeće Grada Osijeka i koja će dobiti vlast na sljedećim gradskim izborima – uvjeren je Anto Đapić, predsjednik stranke Desno.

U HDZ-u napominju kako je riječ o koaliciji s građanima, jer će se na listi naći mladi i entuzijastični ljudi koji su prepoznati među svojim susjedima na Jugu 2.

Riječ je o naselju s 15.000 stanovnika, a naš je cilj da se dolaskom na vlast počnemo baviti stvarnim komunalnim i infrastrukturnim problemima koji muče ovdašnje stanovnike – rekao je Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ-a.

Inače, podsjetimo kako u ovoj četvrti nakon prvih izbora ni tri pokušaja konstituiranja Vijeća Gradske četvrti Jug 2 nisu uspjela jer se 11 vijećnika nije moglo dogovoriti oko predsjednika Vijeća pa se izbori u toj jedinici mjesne samouprave moraju ponoviti. Na prvim izborima GČ Jug 2 četiri vijećnika dobila je koalicija HNS-SDP-HSU-SU, po tri HDZ i HDSSB, a jednoga Nezavisna lista Ante Đapića.

HSS je imao 96 glasova što nije bilo dovoljno za jednog vijećnika, a za kojega je neophodno najmanje oko 120 glasova. No, sada u koaliciji s HDZ-om, BUZ-om i Desno nadaju se kako će i oni dobiti jednog vijećnika. Inače, Gradsko vijeće Grada Osijeka izbore za Vijeće GČ Jug 2 raspisalo je za 10. svibnja 2015. N. Z. Eberhard
 
(glas-slavonije.hr, 21.4.2015.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Tisak
Tags: , , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!