Đapić ostaje na čelu gradskog vijeća: Nakon žestoke rasprave glasovanje završilo 18:18

Wednesday, March 18th, 2015 @ 7:08PM

Burna se rasprava vodila od početka, a ‘nemojmo praviti cirkus’ rečenica je koja se najčešće spominjala

Anto Đapić ostaje na čelu gradskog vijeća Osijeka, za njegovu je smjenu bilo 18 vijećnika, jednako koliko i za njegov ostanak. S obzirom na to da je odnos glasova bio pola-pola, Đapić ostaje na svojoj poziciji. Za njegovu smjenu bilo je potrebno 19 ruku. Glasovanje je bilo tajno, a prisutno je svih 36 vijećnika.

Potporu Đapiću jasno je iskazao gradonačelnik Ivica Vrkić koji smatra da je Đapić izvrsno vodio sjednice. – Griješio je, kao što sam i ja griješio, i zato je savršen – rekao je Vrkić.

Burna rasprava prije glasovanja

Prije glasovanja o smjeni na početku sjednice se vodila burna rasprava, a “nemojmo praviti cirkus” rečenica je koja se najčešće spominjala. Zahtjev za smjenu potpisalo je, podsjetimo, 15 vijećnika iz redova HDSSB-a, Gogo i nezavisni Mario Galić.

Kao razloge za smjenu naveli su njegov rječnik na sjednicama, odnosno vrijeđanje vijećnika, kao i to što je odbio sazvati sjednicu vijeća o stanju u HNK. – Grad Osijek i poduzeća nisu švedski stol, ali zbog vašeg švedskog stola rasle su cijene prijevoza u GPP-u. Dosljedno ste nedosljedni, jedan dan desno, drugi lijevo, a najgore je što naš grad sve više tone. Zbog udaraca prema vijećnicima niste dostojni biti predsjednikom vijeća – poručio je Đapiću Krešimir Bubalo, bivši HDSSB-ov gradonačelnik. Podsjetio je i kako je Đapić još 2008. poručivao vijećnicima da “idu u vražju mater”.

Da ne trepnete lažete! Potpuno hladno i brutalno iznosite neistine – rekao je Đapiću Miroslav Šimić iz GOGO-a (Građanska opcija Grada Osijeka), osvrćući se na njegove izjave o svom zapošljavanju u Krašu. Đapić je, naime, izjavio kako se “u doba Nadana Vidoševića” nitko u Krašu nije mogao zaposliti bez veze. – Zaposlen sam u travnju 2004. a gospodin kojeg spominjete počeo je raditi godinu dana kasnije – dodao je Šimić.

Protiv Đapićeve smjene je laburist Jaroslav Pecnik. – To je čisto politikantstvo, stalno govorimo kako ljudi gladuju, kopaju po kontejnerima, mladi odlaze. No, ovdje se radi čisto o želji da se isprovociraju izbori jer HDSSB bez vlasti gubi kisik – izjavio je Pecnik. Ne radi se, dodao je, o Đapiću, nego je to “zgodna prilika da se dograbi vlast”.

Reakcije na spominjanje Glavaša

Neograničena glupost i licemjernost mi kod HDSSB-a najviše smetaju. Stranka je to u čijim je redovima Ivan Drmić koji se javno hvali kako je krao glasove na izborima, potkupio je suce Vrhovnog suda, a počasni je član stranke nepravomoćno osuđen za ratne zločine – nastavio je Pecnik. Podsjetio je i kako ga je Glavaš nedavno u hodniku vijećnice nazvao “pacovom”.

Spominjanje Glavaša izazvalo je burnu reakciju u redovima njegove stranke. – Glavaš je heroj Domovinskog rata, a vi 20 godina živite na njegovu pljuvanju – odgovorio je Bubalo. Ne treba spominjati, nastavio je, onog tko nije tu. – Govorimo o onima koji projure put vjetra, udjele epitet “pacov” i onda se povuku da štrajkaju glađu, a nema Đapića da nosi čokoladice – replicirao je Pecnik.
 
(vecernji.hr, 18.3.2015.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Tisak
Tags: , , , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!