Ako me na Gradskom vijeću sruše zbog GPP-a, neka im bude, nije mi žao

Friday, March 6th, 2015 @ 12:29AM

Gradonačelnik bi trebao okupiti sve partnere i malo “promiješati karte” pa da nastavimo raditi, kaže Đapić

Po meni, nakon svih događaja u gradskoj koalicijskoj vlasti posljednjih dana, gradonačelnik Ivan Vrkić trebao bi sve partnere okupiti za stol, malo “protresti stvari” i “promiješati karte” pa da nastavimo raditi.

Ne vidim razloga ni potrebe za prijevremenim izborima, a osobito ne želim da dajemo za pravo našim političkim neprijateljima. Riječi su to predsjednika Gradskog vijeća Osijeka Ante Đapića kojima je komentirao političke potrese posljednjih dana u Osijeku. Učinio je to u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, na javnoj tribini u organizaciji njegove stranke DESNO, pred sedamdesetak članova i simpatizera te političke opcije.

Đapić je u svojem izlaganju na početku detaljno iznio svoje viđenje svih problema i kriza s kojima se susreće gradska vlast, a posebno situacije oko Gradskog prijevoza putnika, koja je, kako je priznao, sve zakuhala prošloga tjedna. “Već sam nekoliko puta napomenuo da meni, u principu, nije problem biti politički gromobran oporbi, ali to sam bio dvije godine, a i gromobran se nekad umori. Naglašavam kako smo odluku o korekciji ili, da to nazovem pravim imenom, povišenju cijena GPP-a donijeli svi zajedno u gradskoj vlasti, a gradonačelnik Vrkić ju je potvrdio. Zato nisam prihvatio da, koliko god da su takvom odlukom pogođene određene društvene strukture, mijenjamo i vraćamo stvari na staro jer se netko pobunio. I dalje predlažem da izdržimo tri mjeseca i onda vidimo posljedice. U svibnju će biti rebalans gradskog proračuna i ako osiguramo dodatna sredstva, možemo razgovarati o vraćanju cijena na staro. Sve drugo bilo bi katastrofa”, drži Đapić. Objasnio je kako se na povišenje cijena išlo zbog loše financijske situacije u GPP-u i da su time spriječili njegovu privatizaciju.

“Kao što je poznato, oporba je zatražila moje razrješenje na idućoj, izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća. Ako se ona dogodi i ako me sruše zbog GPP-a, neka im bude, nije mi žao. Moja je savjest čista”, kazao je Đapić.

OGRANAK GČ NOVI GRAD
Predsjednik Marko Jurčević

Na izbornoj skupštini ogranka stranke DESNO za GČ Novi grad, kojoj su nazočili i predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove Anto Đapić te dopredsjednik Vedran Novokmet, za predsjednika ogranka izabran je Marko Jurčević. Đapić je tom prigodom istaknuo kako se stranka aktivno priprema za predstojeće parlamentarne izbore te da će ih dočekati spremna na području cijele izborne jedinice.

Tomislav LEVAK
 
(glas-slavonije.hr, 6.3.2015.)

Posted by
Categories: MEDIJI - Tisak
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!