Anto Đapić izlazi na izbore za EU parlament: “Vraćam se u prvu političku ligu”

Monday, January 27th, 2014 @ 9:39PM

Iako ima ponuda i sa te, tzv. desne strane, Đapić se ne namjerava udruživati ni sa kime ni u kakve saveze i koalicije, već želi samostalno testirati birački puls

Nezavisna lista Ante Đapića izlazi na izbore za Europski parlament, koji će biti održani u svibnju, doznaje Objektiv. Đapićeve su ambicije velike, ne samo ulazak u EP, već i namjera da stranka preraste u pokret i zauzme desni dio hrvatske političke scene, onaj namijenjen konzervativnim biračima. Uostalom, upravo je taj dio biračkog tijela i podupirao Đapića gotovo dva desetljeća koliko je bio na čelu Hrvatske stranke prava i gotovo zaštitni znak pravaštva u Hrvatskoj.

Sam Đapić smatra kako pretendenti na taj dio političke arene, kao što su HDZ, HDSSB, ali i grupa ljudi okupljenih oko kontroverzne Željke Markić zapravo ne predstavljaju vrijednosti koje traže konzervativni birači.

U kampanju za EP Nezavisna lista ulazi sa skromnim financijskim sredstvima. ”U vrijeme sveopće krize i recesije, kada građani jedva preživljavaju, nije vrijeme za raskošne kampanje i razbacivanje novcem”, kategoričan je Đapić, ponosan na ljude sa svoje liste, za koje kaže da su uglavnom mladi ljudi, prepuni ideja, vizija, tehnološki i ekološki osvješteni, nova generacija koja želi vratiti dignitet politici.

Iako ima ponuda i sa te, tzv. desne strane, ne namjerava se udruživati ni sa kime ni u kakve saveze i koalicije, već želi samostalno testirati birački puls. Uostalom, podsjetimo kako se, iako su ga mnogi već bili otpisali, a i on se maknuo sa čelnog mjesta u HSP-u, vratio gotovo trijumfalno u prvu ligu hrvatske politike, na prošlogodišnjim lokalnim izborima održanima u svibnju. Unatoč zlogukim prognozama, Đapić je polučio odličan rezultat i danas obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka i, po vlastitim riječima, odlično surađujući sa gradonačelnikom Osijeka Ivicom Vrkićem.

Stoga je model Nezavisne liste, kojoj je na čelu, odlučio ”preslikati” i na ostatak Hrvatske, a uskoro kreće i na mini-turneju po većim gradovima, na kojoj će predstaviti ključne odrednice programa s kojim će pokušati ostvariti ulazak u EP.

 

(objektivhr.com)

Posted by
Categories: MEDIJI - Portali
Tags: , , , , , , , , , ,

Do izbora za Hrvatski sabor

Provjerite datum kampanje!